keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kanttarellipastaa



Vielä löytyy sieniä, ainakin kaupasta. Mökiltä tulimme tyhjin käsin sienimetsästä, mutta onneksi on kauppojen valikoimat ja kaapista löytyy myös herkkutattia kuivattuna ja tuoreena pakastamisesta.

Tässäpä nopea kanttarellikastikkeen ohje nautittavaksi vaikka pastan, riisin tai perunan kanssa.

Tarvitset:
pekonia puoli pakettia, voit jättää pois jos haluat
voita tai öljyä, jos et käytä pekonia
kanttarelleja 500 g 
yhden pienen purjon
makean keltasipulin
kermaa pari desiä
Chavroux-vuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria
parmesanraastetta
täysjyvätuorepastaa

Pilko pekoni mahdollisimman pieneksi, leikkaa purko renkaiksi ja silppua sipuli. Pilko myös kanttarellit. Laita pekoni kylmälle pannulle ja pannu kuumenemaan. Kun pekonista on irronut rasvaa, lisää sipuli ja purjo. Sekoittele ja anna sipulien kuullottua. Lisää lopuksi kanttarellit. Voit tehdä tähän asti valmiiksi ja lisätä kerman ja juuston myöhemmin. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, valuta se hyvin ja lorauta sekaan vähän hyvää oliiviöljyä. Viimeistele kastike lisäämällä kerma ja vuohenjuusto. Ripottele valmiin annoksen päälle parmesanraastetta. Nauti heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti