sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Nyhtösorsaa








Tarvitset:
yhden sorsan
suolaa ja mustapippuria
kuivattua rakuunaa
tuoretta rosmariinia
pekonia
riistafondia ja vettä
lehtipersijaa (ja korianteria)

Hiero sorsan pintaan mausteet ja peittele pekoniviipaleilla. Laita lintu uunivuokaan ja lisää sinne puolisen litraa vettä ja 2 ruokalusikallista riistafondia. Laita vuoka 175 asteiseen uuniin ja anna kypsyä pari tuntia, valele muutaman kerran paiston aikana liemellä.  
Ota sorsa pois uunista ja vuoasta, anna jäähtyä hetken. Ota pekonit pinnalta talteen ja nyhdä sorsanliha irti rangasta. Laita nyhdettyjen lihojen päälle täyteläistä riistalientä, niin että lihat peittyvät. Pilko pekoni pieneksi silpuksi. Tähän asti voit tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Laita tarjolle pieniin kippoihin, itse käytin pieniä espressokuppeja. Laita kupin pohjalle ensin lihaa, lisää vähän lientä ja pekonimurua päälle, mausta vielä lehtipersiljalla ja halutessasi korianterilla. Tästä riitti kuudelle pienet "keittiöntervehdysmäiset" maisteluannokset.






ps. alkuperäinen ohje bongattu Glorian ruoka&viini -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti